Приймальна комісія

(048) 722-80-99
(048) 712-40-88

Час роботи:
понеділок - неділя
з 8:00 до 18:00

Детальніше 

Ресурси

Розклад Науково-технічна бібліотека Студентське життя Дистанційне навчання

Новини / події / оголошення


25 березня 2020

Конкурс спільних українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 роки

Почався конкурс спільних українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 роки.

Проєкти приймають до 25 травня 2020 року.

Пріоритетні напрями:

  • Інформаційні технології, зокрема нові ринкові технології;
  • Електроенергетика;
  • Екологія та раціональне використання природних ресурсів;
  • Біотехнології, нові терапевтичні методи, профілактика захворювань;
  • Нові речовини та матеріали;
  • Сучасне машинобудування;
  • Суспільні науки, гуманітарні науки, мистецтво.

Конкурс відкритий для будь-яких науково-дослідних груп закладів вищої освіти, наукових установ та підприємств обох країн.

Детальна інформація: https://mon.gov.ua/ua/news/startuvav-konkurs-ukrayinsko-cheskih-naukovo-doslidnih-proyektiv-na-2021-2022-roki-zayavki-prijmayut-do-25-travnya

 

Інформація надана Відділом міжнародних грантів і договорів ЦМС,
за детальною інформацією звертайтесь за тел.: 712-42-21.

25 березня 2020

«Мій французький семестр»

На календарі вже середина березня і не віриться, що я вже давно повернулася додому - на початку лютого. Прийшовши до тями від такої поїздки хочеться підвести підсумки, розповісти і поділитися про все що сталося за останні майже півроку. Про все звичайно не вийде, це можна цілу книгу написати, але швиденько, сподіваюсь, що зможу. Тож почнемо.

Все почалося звичайним травневим ранком, коли мені розповіли про можливість вчитися в іншій країні. В країні, з якою останнім часом тісно пов'язана, завдяки стажуванням та простим теплим почуттям до неї. Так, - це Франція.

Якщо минулі мої поїздки в цю країну були коротші і, спрямовані більше на практичну діяльність студента, то в цьому році все інакше. Так як, завдяки програмі Європейського союзу «Erasmus +» і Одеській Національнії Академіїї Харчових Технологій, яка має чинну угоду про міжнародну співпрацю, обмін студентами і викладачами з Європейськими ЗВО, я отримала унікальну можливість придбати міжнародний досвід вивчень і практик для моєї майбутньої професії, професії винороба.

Ці п'ять місяців були наповнені необмеженими можливостями і новими горизонтами для власного розвитку. І я, в свою чергу, постаралася взяти максимум користі. Що ж, це моя третя Французька осінь. А тепер докладніше і по порядку.

По-перше, це приголомшлива мовна практика. Жити і вчитися в іншій країні, з іншою мовою - це пряма запорука поліпшення знань іноземних мов. За час навчального процесу відбувається якісний стрибок в рамках розуміння мов, удосконалення навичок розмовної, ділової та професійної мови. Більш того, так як там багато студентів з різних країн, є можливість познайомитися з абсолютно різними мовами нашої земної кулі. Впевнена і думаю ви погодитеся зі мною, що знання іноземних мов - це хороший бонус до навичок і можливостей фахівців будь-якої галузі.

По-друге, завдяки посиленій підготовці студентів викладачами, можливостям місцевих бібліотек і рекомендацій, я дійсно отримала велику професійну базу, яка допомагала мені в період навчання і в розвитку в цілому. Це той багаж знань, який був і буде актуальним в галузі виноробства навіть, не дивлячись на стрімкий розвиток галузі.

По-третє, це міжнародний нетворкінг. За період навчання, я познайомилася з безліччю цікавих людей, серед яких були студенти з різних країн світу (Румунія, Італія, Іспанія, Аргентина, Бразилія, США, Канада і т.д.); аспіранти та молоді вчені; викладачі, провідні вчені та доктора наук; професіонали в своїй справі. Цей досвід дає неймовірно важливі навички міжнародної комунікації.

По-четверте, це Франція. Не буду лукавити, прожити майже півроку в цій сонячній країні - навіть і не мріяла про таку можливість. Коли їхала на стажування, мені здавалося що це не зі мною відбувається. Про навчання і мови не було. Маленьке, але дуже затишне місто Анже, умови проживання та навчання, поїздки на ринок велосипедом, бібліотеки і розваги - все це має трохи інший шарм, що відрізняється від нашого. Тут обов'язково знайдеться щось вам до душі, або абсолютно все. Як мені)

Якщо до суми всіх цих факторів (професійних знань, мовних навичок, цікавих і корисних знайомств, відкриття культури іншої країни) додати величезний життєвий досвід, який тут знаходиться, - виходить загальна картина важливого етапу в житті.

Мабуть буду закінчувати, адже розповідати ще є багато чого. І на закінчення я хочу ще раз подякувати Одеську Національну Академію Харчових Технологій (Одеса, Україна) і Вищу Сільськогосподарську Школу (Анже, Франція) за дійсно неймовірний навчальний і життєвий досвід! І зараз хочу звернутися до студентів. Якщо у вас є можливість поїхати кудись, вчитися, розвиватися, та й просто знайомитися з культурою іншої країни - не сумнівайтеся в собі. І пам'ятайте, ви сильніше ніж думаєте.

Анастасія Козинець, студентка 1 курсу СВО «Магістр», факультет ТВіТБ

25 березня 2020

Дорогі друзі!

Covid-19 підступний ворог, який вже спричинив багато жертв, забирає час та руйнує наші плани і економіку. Ми не можемо його ігнорувати. Тільки перемогти. Для цього потрібні воля, залізна самодисципліна, дотримання санітарних вимог і цілеспрямована робота! Карантин це не відпустка, це особливий період роботи! В Одеській національній академії харчових технологій ще з 2014 року запроваджено дистанційну складову для здобуття вищоі освіти. З 12 березня ми запровадили дистанційні методи в управління академією.

Шановні колеги, сподіваюсь, що час карантину Ви віддасте роботі. Для цього потрібен чіткий план роботи на кожен тиждень. Працюйте за комп'ютерами також дотримуючись санітарних норм. Якщо після закінчення карантину хтось поскаржиться, що йому не вистачило часу зробити науковий огляд, узагальнити результати досліджень, написати статтю, або оновити лекції та методичні матеріали, я не повірю. Я розумію, сам відчуваю, як прикро не мати можливості спілкуватися один з одним.

Я радію, коли Академія наповнена робочим гаміром, коли темп бурхливого життя гальмує і прискорює час! Я вірю, що скоро всі негаразди минуть. Ми повернемося до звичайного життя. Але ми вже будемо іншими. Ми краще будемо цінувати час і один одного, нашу роботу і можливості творчо розвиватися!

Ректор, Богдан Єгоров.

23 березня 2020

Стажування у Словацькій Республіці

Українських студентів, аспірантів та викладачів вишів запрошують на навчання або стажування до закладів вищої освіти Словацької Республіки.

Вони зможуть безкоштовно навчатися, отримувати стипендію, а також проживати у гуртожитках.

У 2020-2021 навчальному році словацька сторона зможе прийняти: до 5 студентів на часткове навчання терміном до 10 місяців; до 3 студентів 5 курсу за спеціальністю “Словацька мова” терміном до 5 місяців; до 5 стажистів і докторантів/аспірантів із загальним терміном перебування до 10 місяців; 5 осіб на літню школу з вивчення словацької мови та культури.

Заявки прийматимуться до 10 квітня.

Докладніше:https://mon.gov.ua/ua/news/startuvav-vidbir-kandidativ-na-navchannya-abo-stazhuvannya-u-slovackih-vishah-podatisya-mozhut-studenti-aspiranti-ta-vikladachi?fbclid=IwAR3Bbd-NyM2CAXg2QohDDS0JM_wEhufTTd5qTRxTwg1ehaAwBYWCcI-n43g

 

Інформація надана Відділом міжнародних грантів і договорів ЦМС,
за детальною інформацією звертайтесь за тел.: 712-42-21, моб. 0967252789.

20 березня 2020

Вітаємо колектив академії з приєднанням до Меморандуму про створення та розвиток всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій!

2 березня 2020 року між Одеською національною академією харчових технологій та Державним підприємством «Інформаційно-іміджевий центр» було підписано протокол про приєднання №8, внаслідок чого ОНАХТ стала учасником Всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet (Ukrainian Recognition Network). Це дає можливість у майбутньому налагодити процедуру визнання іноземних документів безпосередньо в ОНАХТ, що буде сприяти ефективній взаємодії між академією та представниками міжнародних мереж з визнання іноземних освітніх кваліфікацій та буде підкреслювати гідний рівень нашої академії та визнання її на теренах вищої освіти України та за кордоном.